Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
o białym delikatnym mięsie, 2 cebule (15 dag), 15 dag pieczarek, 10 dag białej części pora, 2 zielone papryki (30 dag), 3 ząbki czosnku, 4 pomidory (40 dag), 2 szklanki czerwonego wina, 6 łyżek oleju, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka świeżej posiekanej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej, 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1 łyżeczka soli, 3/4 łyżeczki zmielonego białego pieprzu
Małże przygotować do gotowania według podanego sposobu, następnie zalać je 1 szklanką wina i gotować 5 min na małym ogniu, pod przykryciem. Co pewien czas potrząsać rondlem, aby małże równomiernie się ugotowały. Następnie przecedzić
o białym delikatnym mięsie, 2 cebule (15 dag), 15 dag pieczarek, 10 dag białej części pora, 2 zielone papryki (30 dag), 3 ząbki czosnku, 4 pomidory (40 dag), 2 szklanki czerwonego wina, 6 łyżek oleju, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka świeżej posiekanej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej, 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1 łyżeczka soli, 3/4 łyżeczki zmielonego białego pieprzu<br>Małże przygotować do gotowania według podanego sposobu, następnie zalać je 1 szklanką wina i gotować 5 min na małym ogniu, pod przykryciem. Co pewien czas potrząsać rondlem, aby małże równomiernie się ugotowały. Następnie przecedzić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego