Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
przepis. Wynalazł go i przysłał Piotrek Rymsza
Jest tak: potrzebne są polędwiczki wieprzowe waga wedle uznania (na mnie wystarcza 20dkg z górką), pokroić w najcieńsze plasterki jakie się uda. Przyrządzamy marynatę do mięsa z sosu ostrygowego (do kupienia w każdym większym spożywczaku) ok.50 ml, do tego jedno jajko, trzy czubate łyżki stołowe mąki kukurydzianej, zamieszać i dolewając wodę wyrobić na konsystencję kisielu. Do tego wrzucić mięsko, posolić i wymieszać. Mięsko nie powinno w tym pływać tylko się pokryć masą. Odstawiamy na 15 minut. Wcześniej umyte brokuły rozdzielamy na kawałki wielkości połowy kciuka na jedną porcję wystarczy tyle co wejdzie na
przepis. Wynalazł go i przysłał Piotrek Rymsza<br>Jest tak: potrzebne są polędwiczki wieprzowe waga wedle uznania (na mnie wystarcza 20dkg z górką), pokroić w najcieńsze plasterki jakie się uda. Przyrządzamy marynatę do mięsa z sosu ostrygowego (do kupienia w każdym większym spożywczaku) ok.50 ml, do tego jedno jajko, trzy czubate łyżki stołowe mąki kukurydzianej, zamieszać i dolewając wodę wyrobić na konsystencję kisielu. Do tego wrzucić mięsko, posolić i wymieszać. Mięsko nie powinno w tym pływać tylko się pokryć masą. Odstawiamy na 15 minut. Wcześniej umyte brokuły rozdzielamy na kawałki wielkości połowy kciuka na jedną porcję wystarczy tyle co wejdzie na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego