Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
i subtelne w smaku.

5 pomarańczy
40 g masła
40 g (1/4 szkl.) mąki
50 g (3 kopiaste łyżki) cukru
3 białka
cukier puder do posypani
czerwone porzeczki do dekoracji
1 Piekarnik rozgrzać do temp. 200oC. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok, skórkę zetrzeć na tarce. Pozostałym czterem pomarańczom odciąć czubek i za pomocą małego noża oraz łyżeczki wydrążyć miąższ z owoców. Wycisnąć z niego sok i połączyć z wcześniej odstawionym sokiem (około 300 ml).
2 Masło rozpuścić i wsypać mąkę, lekko zrumienić. Zdjąć z ogni i wymieszać ze skórka pomarańczową, sokiem i cukrem. Rondel postawić na ogniu i, mieszając, gotować
i subtelne w smaku.<br>&lt;gap&gt;<br>5 pomarańczy<br>40 g masła<br>40 g (1/4 szkl.) mąki<br>50 g (3 kopiaste łyżki) cukru<br>3 białka<br>cukier puder do posypani<br>czerwone porzeczki do dekoracji<br>1 Piekarnik rozgrzać do temp. 200oC. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok, skórkę zetrzeć na tarce. Pozostałym czterem pomarańczom odciąć czubek i za pomocą małego noża oraz łyżeczki wydrążyć miąższ z owoców. Wycisnąć z niego sok i połączyć z wcześniej odstawionym sokiem (około 300 ml).<br>2 Masło rozpuścić i wsypać mąkę, lekko zrumienić. Zdjąć z ogni i wymieszać ze skórka pomarańczową, sokiem i cukrem. Rondel postawić na ogniu i, mieszając, gotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego