Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
kuskus, obłożyć dynią i polać połową sosu. Resztę sosu podać w sosjerce.
(8-10 porcji)

Z RYBĄ I ORZECHAMI CASHEW
40 dag kuskusu, 70 dag białej ryby morskiej (cała lub filety), 1 cebula (10 dag), 3 łyżki rodzynek, 2 łyżki łuskanych orzechów cashew, po 1 czerwonej i żółtej papryce (40 dag), 4 pomidory (35 dag), 1 1/3 szklanki wywaru z ryby lub z kostki warzywnej, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka natki pietruszki, sól, pieprz
Rybę umyć, osączyć, wyfiletować, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Papryki umyć, osączyć, oczyścić z gniazd nasiennych i
kuskus, obłożyć dynią i polać połową sosu. Resztę sosu podać w sosjerce.<br>(8-10 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;Z RYBĄ I ORZECHAMI CASHEW&lt;/tit1&gt;<br>40 dag kuskusu, 70 dag białej ryby morskiej (cała lub filety), 1 cebula (10 dag), 3 łyżki rodzynek, 2 łyżki łuskanych orzechów cashew, po 1 czerwonej i żółtej papryce (40 dag), 4 pomidory (35 dag), 1 1/3 szklanki wywaru z ryby lub z kostki warzywnej, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka natki pietruszki, sól, pieprz<br>Rybę umyć, osączyć, wyfiletować, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w cieniutkie plasterki. Papryki umyć, osączyć, oczyścić z gniazd nasiennych i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego