Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
zagotować i ostudzić. Wprowadzić jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połowę uzyskanego, półpłynnego, ciasta wlać do blachy. Rozłożyć masę kokosową i wyrównać. Przykryć całość drugą częścią ciasta i ponownie wyrównać. Piec w temperaturze 195 st. C przez 30 minut. Po ostudzeniu polać polewą kakaową. : (6 dag czekolady gorzkiej, 4 dag czekolady mlecznej, 6 dag margaryny, 3 dag masła).

Strucla z makiem
Zalecenie: Kroić pod kątem 32 stopni. Nie wydłubywać rodzynek.

Wczuj się w klimat...
Staropolska strucla. Ponoć kiedy Gall Chryzostom Kadłubek klecił Starą Baśń umilał sobie pisanie jedzeniem strucli. Tak. To ciasto stare jak świat, ale zalecam je degustować wyłącznie
zagotować i ostudzić. Wprowadzić jaja i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połowę uzyskanego, półpłynnego, ciasta wlać do blachy. Rozłożyć masę kokosową i wyrównać. Przykryć całość drugą częścią ciasta i ponownie wyrównać. Piec w temperaturze 195 st. C przez 30 minut. Po ostudzeniu polać polewą kakaową. : (6 dag czekolady gorzkiej, 4 dag czekolady mlecznej, 6 dag margaryny, 3 dag masła).&lt;/&gt;<br><br>&lt;div&gt;&lt;tit&gt;Strucla z makiem&lt;/&gt;<br>Zalecenie: Kroić pod kątem 32 stopni. Nie wydłubywać rodzynek. <br><br>Wczuj się w klimat...<br>Staropolska strucla. Ponoć kiedy Gall Chryzostom Kadłubek klecił Starą Baśń umilał sobie pisanie jedzeniem strucli. Tak. To ciasto stare jak świat, ale zalecam je degustować wyłącznie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego