Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pikantnym sosem.

Pyszności z jajek i jarzyn
Omlet, to danie lubiane chyba przez wszystkich. Jeśli nie boisz się eksperymentować w kuchni, to wymyślanie omletowych farszy będzie okazją do wykazania się talentem kulinarnym.
Zupa zacierkowa,
omlet z warzywami
* Czas przygotowania zupy 25 minut
* Czas przygotowania II dania 40 minut
Składniki: 10 dag mąki, jajko, 2 kostki bulionu z warzyw, 3 łyżki posiekanej natki, sól, pieprz.
Przygotowanie:
* Przesianą mąkę zagnieść z jajkiem, 2-3 łyżkami wody i szczyptą soli. Wyrobić twarde ciasto zacierkowe.
* Ciasto posiekać nożem lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Podsypać mąką i rozłożyć na stolnicy, aby zacierki podeschły.
* W
pikantnym sosem.<br>&lt;page nr=15&gt;<br>&lt;tit&gt;Pyszności z jajek i jarzyn&lt;/&gt;<br>Omlet, to danie lubiane chyba przez wszystkich. Jeśli nie boisz się eksperymentować w kuchni, to wymyślanie omletowych farszy będzie okazją do wykazania się talentem kulinarnym.<br>&lt;name type="prod"&gt;Zupa zacierkowa&lt;/&gt;,<br>&lt;name type="prod"&gt;omlet z warzywami&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 25 minut<br>* Czas przygotowania II dania 40 minut <br>Składniki: 10 dag mąki, jajko, 2 kostki bulionu z warzyw, 3 łyżki posiekanej natki, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Przesianą mąkę zagnieść z jajkiem, 2-3 łyżkami wody i szczyptą soli. Wyrobić twarde ciasto zacierkowe.<br>* Ciasto posiekać nożem lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Podsypać mąką i rozłożyć na stolnicy, aby zacierki podeschły.<br>* W
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego