Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Ugotowany al dente makaron włożyć do sosu, dodać posiekaną natkę i mieszając, chwilę podgrzewać na dużym ogniu.
Podać w ogrzanej wazie lub w dużej salaterce.

Tortoglionii al pomodoro e aspargi
Tortoglioni z pomidorami i szparagami
40 dag tortoglioni, 2 słoiki zielonych szparagów, 4 dojrzale pomidory, cebula, 10 listków bazylii, 5 dag tartego parmezanu, 5 łyżek oliwy, czarny pieprz ziarnisty, sól.
Szparagi osączyć z zalewy, pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Główki włożyć do miseczki i odłożyć.
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pozbawić pestek i pokroić w kostkę.
W głębokiej patelni lub szerokim rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na niej posiekaną cebulę, dodać pomidory
Ugotowany al dente makaron włożyć do sosu, dodać posiekaną natkę i mieszając, chwilę podgrzewać na dużym ogniu.<br>Podać w ogrzanej wazie lub w dużej salaterce.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Tortoglionii&lt;/&gt; al pomodoro e aspargi<br>&lt;name type="prod"&gt;Tortoglioni&lt;/&gt; z pomidorami i szparagami <br> 40 dag &lt;name type="prod"&gt;tortoglioni&lt;/&gt;, 2 słoiki zielonych szparagów, 4 dojrzale pomidory, cebula, 10 listków bazylii, 5 dag tartego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, 5 łyżek oliwy, czarny pieprz ziarnisty, sól.<br>Szparagi osączyć z zalewy, pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Główki włożyć do miseczki i odłożyć.<br>Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pozbawić pestek i pokroić w kostkę.<br>W głębokiej patelni lub szerokim rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na niej posiekaną cebulę, dodać pomidory
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego