Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
je w drobna kostkę. Żelatynę namocz w wodzie. Dodaj do wywaru. Mieszaj, aż się rozpuści. Mięso i warzywa przełóż do salaterek, zalej wywarem, schłodź.
Czas przygotowania: 40 min, 1 porcja = 180 kcal
Cena za 1 porcję ok. 2,50 zł
Złociste ciasteczka
(Z BIAŁYM SEREM)
Produkty na 12 porcji:
25 dag mąki, 25 dag sera białego tłustego, 25 dag masła, 4 jabłka, cukier puder do posypania, tłuszcz do blachy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ser zmiel na miałko. Masło ogrzej do temperatury pokojowej. Jabłka obierz i pokrój na cząstki. Na stolnicy rozsyp mąkę. Dodaj do niej ser i masło. Zagnieć składniki. Ciasto rozwałkuj
je w drobna kostkę. Żelatynę namocz w wodzie. Dodaj do wywaru. Mieszaj, aż się rozpuści. Mięso i warzywa przełóż do salaterek, zalej wywarem, schłodź.<br>Czas przygotowania: 40 min, 1 porcja = 180 kcal<br>Cena za 1 porcję ok. 2,50 zł<br>Złociste ciasteczka<br>(Z BIAŁYM SEREM)<br>Produkty na 12 porcji:<br>25 dag mąki, 25 dag sera białego tłustego, 25 dag masła, 4 jabłka, cukier puder do posypania, tłuszcz do blachy<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Ser zmiel na miałko. Masło ogrzej do temperatury pokojowej. Jabłka obierz i pokrój na cząstki. Na stolnicy rozsyp mąkę. Dodaj do niej ser i masło. Zagnieć składniki. Ciasto rozwałkuj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego