Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
warzyw
Aby nadać posiłkowi orientalny charakter, należy pokroić warzywa na równe kawałki i przyrządzić ściśle według chińskiej receptury.
1. Pak choi (można zastąpić selerem naciowym): mają jadalne liście i łodygi. Te ostatnie należy gotować dłużej.
2. Kapusta pekińska: na surowo wyśmienita do przyrządzania sałatek, gotowana, jest równie smaczna.
3. Mooli: delikatna biała rzodkiew.
4. Imbir: należy kupować twardy korzeń, a nie pomarszczony i ciemny. Pociąć go w zapałkę lub zetrzeć. Dostępny jest też imbir mielony.
5. Anyż w gwiazdkach: jest bardziej aromatyczny niż anyż zwykły.
6. Czosnek: można go wycisnąć specjalną prasą, drobno posiekać lub rozetrzeć końcem dużego noża. Używać jako
warzyw<br>Aby nadać posiłkowi orientalny charakter, należy pokroić warzywa na równe kawałki i przyrządzić ściśle według chińskiej receptury.<br>1. Pak choi (można zastąpić selerem naciowym): mają jadalne liście i łodygi. Te ostatnie należy gotować dłużej.<br>2. Kapusta pekińska: na surowo wyśmienita do przyrządzania sałatek, gotowana, jest równie smaczna.<br>3. Mooli: delikatna biała rzodkiew.<br>4. Imbir: należy kupować twardy korzeń, a nie pomarszczony i ciemny. Pociąć go w zapałkę lub zetrzeć. Dostępny jest też imbir mielony.<br>5. Anyż w gwiazdkach: jest bardziej aromatyczny niż anyż zwykły.<br>6. Czosnek: można go wycisnąć specjalną prasą, drobno posiekać lub rozetrzeć końcem dużego noża. Używać jako
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego