Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 21.11
Miejsce wydania: Poznań
Rok: 1999
Posiekaj drobno, posyp mąką i dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku solą i przyprawami (...) nadziej na rożen ubitą masę figową (...).
Kiedy pieczeń będzie dobrze upieczona, ponacinaj ją z obu stron wzdłuż rożna. Zrób z tego ładne kawałki, powtykaj pozłacane albo farbowane migdały i podawaj". Taką pieczeń można serwować jako dodatek lub deser. Pościć, ale z umiarem. Kiedy jakaś bigotka ze zgrozą poczęła wymawiać św.Teresie z Avila nadmierne delektowanie się spożywanym właśnie daniem, ta krótko odparła: "Kiedy modlitwa, to modlitwa, kiedy kuropatwa, to kuropatwa!". Dla wszystkich chcących poznać tajniki dziczyzny bardzo cennym przewodnikiem będzie wydana przez Twój Styl "Kuchnia myśliwska" trójki Francuzów
Posiekaj drobno, posyp mąką i dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku solą i przyprawami (...) nadziej na rożen ubitą masę figową (...).<br>Kiedy pieczeń będzie dobrze upieczona, ponacinaj ją z obu stron wzdłuż rożna. Zrób z tego ładne kawałki, powtykaj pozłacane albo farbowane migdały i podawaj". Taką pieczeń można serwować jako dodatek lub deser. Pościć, ale z umiarem. Kiedy jakaś bigotka ze zgrozą poczęła wymawiać św.Teresie z Avila nadmierne delektowanie się spożywanym właśnie daniem, ta krótko odparła: "Kiedy modlitwa, to modlitwa, kiedy kuropatwa, to kuropatwa!". Dla wszystkich chcących poznać tajniki dziczyzny bardzo cennym przewodnikiem będzie wydana przez Twój Styl "Kuchnia myśliwska" trójki Francuzów
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego