Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 22
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1995
Lekarze nie namawiają, aby jajek nie jeść w ogóle, lecz żeby ograniczyć się do dwóch tygodniowo. Cholesterol jest bowiem szkodliwy dopiero w nadmiarze.

- Masło ma też zalety - uważa Andrzej Baranowski z Krajowego Porozumienia Spółdzielni Mleczarskich. - Ze względu na zawartość naturalnych witamin A, D, E i K powinno się znaleźć w diecie każdego dziecka. Jest też najbardziej podobne do tłuszczu zawartego w mleku matki. Nikt nie kwestionuje poglądu, że naturalne witaminy i brak jakichkolwiek chemikaliów to coś lepszego od witamin syntetycznych oraz konserwantów. Masło, jak zjełczeje, to śmierdzi i sam zapach zniechęca do jego jedzenia. Margarynę natomiast konserwuje chemia. Baranowskiego ponosi, kiedy
Lekarze nie namawiają, aby jajek nie jeść w ogóle, lecz żeby ograniczyć się do dwóch tygodniowo. Cholesterol jest bowiem szkodliwy dopiero w nadmiarze.<br><br>- Masło ma też zalety - uważa Andrzej Baranowski z Krajowego Porozumienia Spółdzielni Mleczarskich. - Ze względu na zawartość naturalnych witamin A, D, E i K powinno się znaleźć w diecie każdego dziecka. Jest też najbardziej podobne do tłuszczu zawartego w mleku matki. Nikt nie kwestionuje poglądu, że naturalne witaminy i brak jakichkolwiek chemikaliów to coś lepszego od witamin syntetycznych oraz konserwantów. Masło, jak zjełczeje, to śmierdzi i sam zapach zniechęca do jego jedzenia. Margarynę natomiast konserwuje chemia. Baranowskiego ponosi, kiedy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego