Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kobieta i Życie
Nr: 20
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1972
przyrządzić na obiad.
Smakosze twierdzą, że dobrze dobrany sos do potrawy, to jak świeży maquillage dla cery - dodaje urody, smaku, pikanterii, odmienia, tuszuje braki.
Jeśli więc po raz któryś tam, zdecydujemy się na makaron, ryż, kluski czy jajka, lub gdy dopadniemy w sklepie jakiś nieatrakcyjny kawałek mięsa - pomyślmy o przygotowaniu dobrego sosu. Pamiętajmy, że musi być przede wszystkim idealnie gładki, nie za rzadki i nie za gęsty, o wyraźnym smaku i kolorze.
Wybierajmy z podanych poniżej przepisów (proporcje na 4 osoby).

SOS POMIDOROWY - AKSAMITNY
1 szklanka soku pomidorowego, 1 szklanka bulionu z kostki, rosołu lub wywaru z jarzyn, 2 łyżki (z
przyrządzić na obiad.&lt;/intro&gt;<br>Smakosze twierdzą, że dobrze dobrany sos do potrawy, to jak świeży maquillage dla cery - dodaje urody, smaku, pikanterii, odmienia, tuszuje braki.<br>Jeśli więc po raz któryś tam, zdecydujemy się na makaron, ryż, kluski czy jajka, lub gdy dopadniemy w sklepie jakiś nieatrakcyjny kawałek mięsa - pomyślmy o przygotowaniu dobrego sosu. Pamiętajmy, że musi być przede wszystkim idealnie gładki, nie za rzadki i nie za gęsty, o wyraźnym smaku i kolorze.<br>Wybierajmy z podanych poniżej przepisów (proporcje na 4 osoby).<br><br>&lt;tit1&gt;SOS POMIDOROWY - AKSAMITNY&lt;/tit1&gt;<br>1 szklanka soku pomidorowego, 1 szklanka bulionu z kostki, rosołu lub wywaru z jarzyn, 2 łyżki (z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego