i odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Gdy galareta z nóżek uzyska właściwą konsystencję, ozdób ją kilkoma plasterkami cytryny.<br>RADA: zanim włożysz galaretkę do lodówki, nie musisz czekać, aż będzie ścięta - ważne jednak, by potrawa była wystudzona.<br>DOBRE RADY<br>NA ZIMNO<br>ROLADA MAGNACKA<br><gap><br>Z boczku odetnij skórę, po czym mięso dokładne natrzyj solą i pieprzem, następnie odstaw n blisko 2 godziny w chłodne miejsce.<br>Pieczarki dobrze oczyść i pokrój w ćwiartki. Białą część pora oczyść, pokrój w krążki i opłucz. Następnie pieczarki krótko podsmaż na maśle i ostudź.<br>Do mielonego mięs dodaj podsmażone pieczarki, pokrojonego pora, jajo, sól, pieprz oraz roztarty