Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Gdy galareta z nóżek uzyska właściwą konsystencję, ozdób ją kilkoma plasterkami cytryny.
RADA: zanim włożysz galaretkę do lodówki, nie musisz czekać, aż będzie ścięta - ważne jednak, by potrawa była wystudzona.
DOBRE RADY
NA ZIMNO
ROLADA MAGNACKA

Z boczku odetnij skórę, po czym mięso dokładne natrzyj solą i pieprzem, następnie odstaw n blisko 2 godziny w chłodne miejsce.
Pieczarki dobrze oczyść i pokrój w ćwiartki. Białą część pora oczyść, pokrój w krążki i opłucz. Następnie pieczarki krótko podsmaż na maśle i ostudź.
Do mielonego mięs dodaj podsmażone pieczarki, pokrojonego pora, jajo, sól, pieprz oraz roztarty
i odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Gdy galareta z nóżek uzyska właściwą konsystencję, ozdób ją kilkoma plasterkami cytryny.<br>RADA: zanim włożysz galaretkę do lodówki, nie musisz czekać, aż będzie ścięta - ważne jednak, by potrawa była wystudzona.<br>DOBRE RADY<br>NA ZIMNO<br>ROLADA MAGNACKA<br>&lt;gap&gt;<br>Z boczku odetnij skórę, po czym mięso dokładne natrzyj solą i pieprzem, następnie odstaw n blisko 2 godziny w chłodne miejsce.<br>Pieczarki dobrze oczyść i pokrój w ćwiartki. Białą część pora oczyść, pokrój w krążki i opłucz. Następnie pieczarki krótko podsmaż na maśle i ostudź.<br>Do mielonego mięs dodaj podsmażone pieczarki, pokrojonego pora, jajo, sól, pieprz oraz roztarty
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego