Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
dekoracji
Żelatynę dokładnie wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 30 minut, by napęczniała.
Starannie oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj mleko, mąkę i w kąpieli wodnej doprowadź masę do wrzenia, stale mieszając. Ostudź masę żółtkową do temperatury pokojowej, następnie dodaj miękkie masło i dokładnie ubij masę mikserem n krem o jednolitej konsystencji.
Lekko podgrzej żelatynę. Ubij sztywną pianę z dziesięciu białek. Wlej do piany żelatynę, wymieszaj, a następnie, stale mieszając, małymi porcjami dodawaj pianę z żelatyną do ubitej masy z żółtek i mleka.
Krem możesz pozostawić w misce i dopiero po zastygnięciu rozdzielić go
dekoracji<br>Żelatynę dokładnie wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 30 minut, by napęczniała.<br>Starannie oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj mleko, mąkę i w kąpieli wodnej doprowadź masę do wrzenia, stale mieszając. Ostudź masę żółtkową do temperatury pokojowej, następnie dodaj miękkie masło i dokładnie ubij masę mikserem n krem o jednolitej konsystencji.<br>Lekko podgrzej żelatynę. Ubij sztywną pianę z dziesięciu białek. Wlej do piany żelatynę, wymieszaj, a następnie, stale mieszając, małymi porcjami dodawaj pianę z żelatyną do ubitej masy z żółtek i mleka.<br>Krem możesz pozostawić w misce i dopiero po zastygnięciu rozdzielić go
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego