Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
3 łyżki oleju,
2 szklanki wody,
1 łyżeczka mąki,
sok z jednej cytryny,
zielenina
Z ogórków odetnij końce (zachowaj je) i łyżeczką delikatnie wydrąż środki, starając się nie uszkodzić brzegów. Cebulę drobniutko posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj zmieloną w maszynce do mięsa cielęcinę, dopraw solą i pieprzem do smaku, możesz też dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Dla zaostrzenia smaku możesz dodać roztarty ząbek czosnku. Podsmaż mięso z cebulą, od czasu do czasu mieszając.
Przygotowanym farszem napełnij ogórki, przykryj odciętymi końcówkami i przewiąż nicią kuchenną, by się nie rozpadły.
W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż
3 łyżki oleju,<br>2 szklanki wody,<br>1 łyżeczka mąki, <br>sok z jednej cytryny, <br>zielenina<br>Z ogórków odetnij końce (zachowaj je) i łyżeczką delikatnie wydrąż środki, starając się nie uszkodzić brzegów. Cebulę drobniutko posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj zmieloną w maszynce do mięsa cielęcinę, dopraw solą i pieprzem do smaku, możesz też dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Dla zaostrzenia smaku możesz dodać roztarty ząbek czosnku. Podsmaż mięso z cebulą, od czasu do czasu mieszając.<br>Przygotowanym farszem napełnij ogórki, przykryj odciętymi końcówkami i przewiąż nicią kuchenną, by się nie rozpadły.<br>W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego