Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
3 łyżki stołowe białego wina,
50 g oleju,
sól i pieprz o smaku,
zielenina
Łososia dokładnie oczyść z łusek, wypatrosz, usuwając grzbiet i ości.
Drobno pokrój ogórki konserwowe, obierz i posiekaj czosnek, żółty ser zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami.
Ugotuj ryż, wymieszaj ze śmietaną, ogórkami, czosnkiem oraz żółtym serem, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Tak przygotowanym farszem napełnij łososia i dokładnie zwiąż nią kuchenną lub zepnij drewnianymi wykałaczkami. Posyp rybę przyprawami.
Z papryk usuń gniazd nasienne, pokrój w paseczki. Obrana cebulę pokrój w cienkie półplasterki i podsmaż na oleju na jasnozłoty kolor. Dodaj pokrojona paprykę, duś kilka minut. Następnie
3 łyżki stołowe białego wina,<br>50 g oleju,<br>sól i pieprz o smaku,<br>zielenina<br>Łososia dokładnie oczyść z łusek, wypatrosz, usuwając grzbiet i ości.<br>Drobno pokrój ogórki konserwowe, obierz i posiekaj czosnek, żółty ser zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami.<br>Ugotuj ryż, wymieszaj ze śmietaną, ogórkami, czosnkiem oraz żółtym serem, dopraw solą i pieprzem do smaku.<br>Tak przygotowanym farszem napełnij łososia i dokładnie zwiąż nią kuchenną lub zepnij drewnianymi wykałaczkami. Posyp rybę przyprawami.<br>Z papryk usuń gniazd nasienne, pokrój w paseczki. Obrana cebulę pokrój w cienkie półplasterki i podsmaż na oleju na jasnozłoty kolor. Dodaj pokrojona paprykę, duś kilka minut. Następnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego