zup, sosów i dań kuchni azjatyckiej. Dojrzałe owoce są przyprawą stosowaną do konserwowania mięsa, papryki, kapusty.<br>Pochodzenie i walory<br>Pochodzi z rejonów śródziemnomorskich. Poprawi trawienie, pobudza apetyt, oczyszcza krew, łagodzi skurcze oraz wzmacnia organizm.<br>Przepis<br>Ziemniaki w ziołach<br>Składniki:<br><gap><br>Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Przelać zimną wodą, obrać, polać olejem, doprawić pieprzem i solą. Przełożyć na blachę. Piec 20 min. w mocno nagrzanym piekarniku. Zioła umyć, osuszyć, posiekać. Gorące ziemniaki obtoczyć w posiekanych ziołach.<br><gap></><br><br><div type="advert" sub="food"><br>Tu otwierać Ryż 4 x 100 g<br>NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM <gap><br><name type="org">SOLGER</> 1989<br>Ryż długoziarnisty<br>4 x 100 g w woreczkach do gotowania<br><gap><br>1 woreczek - porcja dla