Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Młody Technik
Nr: 3
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1971
MIESZANKA NAUKOWO-TECHNICZNA
POKARM Z... MAKULATURY
Inżynierowie z uniwersytetu stanowego Luizjana (St. Zjedn.) uruchomił doświadczalną przetwórnię celulozy w białko spożywcze. Zmielona i wysterylizowana celuloza poddawana jest procesowi fermentacji, w którym intensywnie rozwija się białkowe mikroorganizmy. Uzyskiwany tą drogą wysokobiałkowy produkt końcowy ma kolor słomy i strukturę razowej mąki. Doświadczalna przetwórnia produkuje dziennie 25 kg białka ze 125 kg surowca, którym są łodygi trzciny cukrowej, może
MIESZANKA NAUKOWO-TECHNICZNA&lt;/tit&gt;<br>&lt;tit&gt;POKARM Z... MAKULATURY&lt;/tit&gt;<br>Inżynierowie z uniwersytetu stanowego Luizjana (St. Zjedn.) uruchomił doświadczalną przetwórnię celulozy w białko spożywcze. Zmielona i wysterylizowana celuloza poddawana jest procesowi fermentacji, w którym intensywnie rozwija się białkowe mikroorganizmy. Uzyskiwany tą drogą wysokobiałkowy produkt końcowy ma kolor słomy i strukturę razowej mąki. Doświadczalna przetwórnia produkuje dziennie 25 kg białka ze 125 kg surowca, którym są łodygi trzciny cukrowej, może
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego