Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Ozon
Nr: 9
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2005
szarą masą z pieczarek. Rasowi paryżanie nigdy nie jedzą całej bagietki, tylko wydłubują z niej tę białą puszystą masę, by następnie nałożyć sobie kilo spleśniałego sera na chrupiącą skórkę, dzięki czemu są szczupli i mają niski cholesterol.

Dziś powiedzielibyśmy, że w Murzynku stosowano kuchnię fusion - postmodernistyczny kolaż łączący francuską metodę drążenia bułki, amerykańską metodę napychania buły i jedzenia jej na stojąco, tak by doszczętnie zachlapać ubranie, oraz wpływy wegetariańskie: zastąpienie parówki bezmięsną pieczarką.

Ta absurdalna potrawa, która powstała zapewne z braku parówek, dziś być może okazałaby się megatrendy i podbiła bulwar
St. Germain, a następnie w serialu "Seks w wielkim mieście
szarą masą z pieczarek. Rasowi paryżanie nigdy nie jedzą całej bagietki, tylko wydłubują z niej tę białą puszystą masę, by następnie nałożyć sobie kilo spleśniałego sera na chrupiącą skórkę, dzięki czemu są szczupli i mają niski cholesterol. <br><br>Dziś powiedzielibyśmy, że w Murzynku stosowano kuchnię fusion - postmodernistyczny kolaż łączący francuską metodę drążenia bułki, amerykańską metodę napychania buły i jedzenia jej na stojąco, tak by doszczętnie zachlapać ubranie, oraz wpływy wegetariańskie: zastąpienie parówki bezmięsną pieczarką. <br><br>Ta absurdalna potrawa, która powstała zapewne z braku parówek, dziś być może okazałaby się megatrendy i podbiła bulwar <br>St. Germain, a następnie w serialu "Seks w wielkim mieście
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego