Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
nie bagietki) odetnij piętki z obu stron i ostrożnie, by nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ. Przełóż go do miski. Dodaj rybę z puszki (idealnie nadają się szprotki w oleju) razem z olejem i dokładnie rozetrzyj z miąższem.
Ugotuj na twardo dwa jak, drobno je posiekaj lub zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Dokładnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
Rozgrzej masło na patelni i podsmaż na nim cebulę na jasnozłoty kolor. Dodaj do przygotowanego farszu i starannie wymieszaj na jednolitą masę.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Otrzymaną masą napełnij wydrążoną bułkę. Zużyj cały farsz. Owiń
nie bagietki) odetnij piętki z obu stron i ostrożnie, by nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ. Przełóż go do miski. Dodaj rybę z puszki (idealnie nadają się szprotki w oleju) razem z olejem i dokładnie rozetrzyj z miąższem.<br>Ugotuj na twardo dwa jak, drobno je posiekaj lub zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Dokładnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.<br>Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.<br>Rozgrzej masło na patelni i podsmaż na nim cebulę na jasnozłoty kolor. Dodaj do przygotowanego farszu i starannie wymieszaj na jednolitą masę.<br>Dopraw solą i pieprzem do smaku.<br>Otrzymaną masą napełnij wydrążoną bułkę. Zużyj cały farsz. Owiń
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego