Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
g pieczarek,
1 cebula,
200 g kiszonej kapusty,
2 łyżki stołowe oleju lub oliwy,
0,5 łyżeczki soku z cytryny,
1 łyżeczka cukru,
zielenina,
sól do smaku
Obierz i pod strumieniem bieżącej wody opłucz pieczarki, zalej je wrzątkiem, dodaj sok z cytryny i ugotuj do miękkości. Następnie osacz je na durszlaku i odstaw, by ostygły, po czym pokrój w niewielkie plasterki.
Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a kiedy ostygną, obierz ze skórki i ostrym nożem pokrój w średniej wielkości kostkę. Przełóż do głębokiej salaterki, wymieszaj z odciśniętą, posiekaną kapustą kiszoną (jeśli jest bardzo kwaśna, możesz ją delikatnie opłukać pod bieżącą wodą), dodaj
g pieczarek,<br>1 cebula,<br>200 g kiszonej kapusty,<br>2 łyżki stołowe oleju lub oliwy,<br>0,5 łyżeczki soku z cytryny,<br>1 łyżeczka cukru,<br>zielenina,<br>sól do smaku<br>Obierz i pod strumieniem bieżącej wody opłucz pieczarki, zalej je wrzątkiem, dodaj sok z cytryny i ugotuj do miękkości. Następnie osacz je na durszlaku i odstaw, by ostygły, po czym pokrój w niewielkie plasterki.<br>Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a kiedy ostygną, obierz ze skórki i ostrym nożem pokrój w średniej wielkości kostkę. Przełóż do głębokiej salaterki, wymieszaj z odciśniętą, posiekaną kapustą kiszoną (jeśli jest bardzo kwaśna, możesz ją delikatnie opłukać pod bieżącą wodą), dodaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego