Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
ocet, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie bakłażany polać sosem.
Przygotować sos mięsno-pomidorowy: mięso opłukać, osączyć, pokroić na kawałki, podsmażyć na oliwie (1 łyżkę oliwy zostawić) i dusić 40 min. Czosnek obrać i posiekać. Pomidory sparzyć, obrać, drobno pokroić, dodać cukier, sól, pieprz. Podsmażyć na 1 łyżce oliwy i dusić 15 min. Następnie dodać do mięsa uduszone pomidory, wlać 2 szklanki wody i dusić jeszcze 45 min. Na około 5 min przed końcem duszenia dodać czosnek i kminek.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Kuskus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć na talerz i obłożyć połówkami jajek.
Mięso
ocet, zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie bakłażany polać sosem.<br>Przygotować sos mięsno-pomidorowy: mięso opłukać, osączyć, pokroić na kawałki, podsmażyć na oliwie (1 łyżkę oliwy zostawić) i dusić 40 min. Czosnek obrać i posiekać. Pomidory sparzyć, obrać, drobno pokroić, dodać cukier, sól, pieprz. Podsmażyć na 1 łyżce oliwy i dusić 15 min. Następnie dodać do mięsa uduszone pomidory, wlać 2 szklanki wody i dusić jeszcze 45 min. Na około 5 min przed końcem duszenia dodać czosnek i kminek.<br>Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Kuskus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć na talerz i obłożyć połówkami jajek.<br>Mięso
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego