Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pietruszki
Małe cebulki obrać i podsmażyć w rondlu na oliwie do zeszklenia. Wyjąć je, a następnie w tym samym rondlu zrumienić kurczaka.
Dodać posiekane szalotki i cały ząbek czosnku.
Gdy wszystko się już zrumieni, wlać wino, dodać sól i pieprz, po czym zagotować na dużym ogniu. Następnie ogień zmniejszyć i dusić jeszcze przez 20 minut.
W międzyczasie umyć dokładnie grzyby, oczyścić i osączyć. Włożyć je do duszącego się kurczaka, dodać szczyptę gałki muszkatołowej i gotować jeszcze przez 1/2 godziny.
Potem kurczaka wyjąć z rondla.
i usunąć ząbek czosnku. Do pozostałego z duszenia sosu, w celu zagęszczenia go, dodać mąkę rozmieszaną
pietruszki<br>Małe cebulki obrać i podsmażyć w rondlu na oliwie do zeszklenia. Wyjąć je, a następnie w tym samym rondlu zrumienić kurczaka. <br>Dodać posiekane szalotki i cały ząbek czosnku.<br>Gdy wszystko się już zrumieni, wlać wino, dodać sól i pieprz, po czym zagotować na dużym ogniu. Następnie ogień zmniejszyć i dusić jeszcze przez 20 minut.<br>W międzyczasie umyć dokładnie grzyby, oczyścić i osączyć. Włożyć je do duszącego się kurczaka, dodać szczyptę gałki muszkatołowej i gotować jeszcze przez 1/2 godziny.<br>Potem kurczaka wyjąć z rondla.<br>i usunąć ząbek czosnku. Do pozostałego z duszenia sosu, w celu zagęszczenia go, dodać mąkę rozmieszaną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego