Typ tekstu: Prasa
Tytuł: ENCYKLOPEDIA MEDYCYNY naturalnej. Uźródła natury
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
uznawane za uzupełnienie farmakoterapii. W niedomaganiu organizmu zaleca się spożywanie pewnych pokarmów, a innych wręcz unikanie. Wszystko zależy od dolegliwości, jakie nas trapią.

W CHOROBACH REUMATYCZNYCH ZALECA SIĘ:
Warzywa - warzywa zielone, selery, marchew, kapustę włoską, cebulę, czosnek; ziarna - kiełki alfa-alfa (lucerna), zarodki pszenne, wszelkie nasiona (słonecznik, siemię lniane, pestki dyni), pasternak, kaszę jaglaną (proso), ciemny ryż; owoce - czereśnie, wiśnie; inne - miód, jaja, surowy kozi jogurt, żółtka jaj, mleko sojowe, soję, ciemne pieczywo.
Cebula przechowywana musi mieć sucha łupinę i nie może kiełkować.

W CHOROBACH REUMATYCZNYCH NALEŻY OGRANICZYĆ:
Mięso, produkty mleczne, rafinowane węglowodany, pszenicę, cytrusy, wszelkie warzywa piankowate (pomidory, ziemniaki, bakłażany
uznawane za uzupełnienie farmakoterapii. W niedomaganiu organizmu zaleca się spożywanie pewnych pokarmów, a innych wręcz unikanie. Wszystko zależy od dolegliwości, jakie nas trapią.<br><br>W CHOROBACH REUMATYCZNYCH ZALECA SIĘ:<br>Warzywa - warzywa zielone, selery, marchew, kapustę włoską, cebulę, czosnek; ziarna - kiełki alfa-alfa (lucerna), zarodki pszenne, wszelkie nasiona (słonecznik, siemię lniane, pestki dyni), pasternak, kaszę jaglaną (proso), ciemny ryż; owoce - czereśnie, wiśnie; inne - miód, jaja, surowy kozi jogurt, żółtka jaj, mleko sojowe, soję, ciemne pieczywo.<br>Cebula przechowywana musi mieć sucha łupinę i nie może kiełkować.<br><br>W CHOROBACH REUMATYCZNYCH NALEŻY OGRANICZYĆ:<br>Mięso, produkty mleczne, rafinowane węglowodany, pszenicę, cytrusy, wszelkie warzywa piankowate (pomidory, ziemniaki, bakłażany
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego