Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
w drobnych kostkach: 0,5 x 0,5 x 0,5 cm, w przeciwnym razie wirnik go nie rozdrobni i tylko zepsujemy sprzęt kuchenny). Włączyć maszynę: najwyższe obroty 3 razy po 5 sekund, po każdym razie ręcznie wymieszać. Utworzą się dwie warstwy - tak ma być. Pić natychmiast. Przed każdym łykiem energicznie zmieszać słomką.
Przygotowanie Zimnego Herberta z Poronina, czyli po góralsku
Jak wyżej. Po zmiksowaniu i nalaniu do pucharów dodajemy 60 ml (na całość) czystego spirytusu min 95%. I leciusieńko zakręcamy słomką
w drobnych kostkach: 0,5 x 0,5 x 0,5 cm, w przeciwnym razie wirnik go nie rozdrobni i tylko zepsujemy sprzęt kuchenny). Włączyć maszynę: najwyższe obroty 3 razy po 5 sekund, po każdym razie ręcznie wymieszać. Utworzą się dwie warstwy - tak ma być. Pić natychmiast. Przed każdym łykiem energicznie zmieszać słomką.<br>Przygotowanie Zimnego Herberta z Poronina, czyli po góralsku<br>Jak wyżej. Po zmiksowaniu i nalaniu do pucharów dodajemy 60 ml (na całość) czystego spirytusu min 95%. I leciusieńko zakręcamy słomką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego