Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
na żywca".
- Czas przygotowania potrawy około 40 minut
- Koszt śmieszny.
- Potrawa ma bardzo dużo kalorii. Świetna na zmęczenie, zimno. Uważajcie na linię bo będziecie wyglądali tak jak ja (180 cm, 100 kg).
Grzanki
Składniki:
kromki czerstwego chleba, jajka.
W miseczce (talerzu) trzeba "rozciapać" jajka, przedtem dodać odrobinę soli (ostrożnie) i ewentualnie pieprzu.
Przez chwilę kromki moczymy z obu stron w tym koglu-moglu i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem (najlepiej roztopionym smalcem) po chwili możemy spożywać gorące, chrupiące grzanki.
Grzanki z modyfikacjami
Jak wyżej, tyle że do kogla-mogla możemy dodawać pokrojony w kostkę ser żółty, pokrojone kawałki wędlin, pokrojone
na żywca".<br>- Czas przygotowania potrawy około 40 minut<br>- Koszt śmieszny.<br>- Potrawa ma bardzo dużo kalorii. Świetna na zmęczenie, zimno. Uważajcie na linię bo będziecie wyglądali tak jak ja (180 cm, 100 kg). &lt;symbol desc="emot"&gt;<br>Grzanki<br>Składniki:<br>kromki czerstwego chleba, jajka.<br>W miseczce (talerzu) trzeba "rozciapać" jajka, przedtem dodać odrobinę soli (ostrożnie) i ewentualnie pieprzu.<br>Przez chwilę kromki moczymy z obu stron w tym koglu-moglu i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem (najlepiej roztopionym smalcem) po chwili możemy spożywać gorące, chrupiące grzanki. <br>Grzanki z modyfikacjami<br>Jak wyżej, tyle że do kogla-mogla możemy dodawać pokrojony w kostkę ser żółty, pokrojone kawałki wędlin, pokrojone
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego