Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Metropol
Nr: 02.20
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2001
kupować specjalnych sprzętów, można polecić zwykły rondelek. Kawę należy dodać do zimnej wody, a następnie zagotować. Zachodu bardzo mało, a smak i aromat są z pewnością dużo lepsze niż jakość kawy parzonej "po polsku").
Dobry napar to niecała łyżka stołowa kawy na 150-175 mililitrową filiżankę wody.
Najlepiej użyć filiżanek fajansowych lub kamionkowych, podgrzanych bezpośrednio przed nalaniem napoju, inne rodzaje (szklane czy porcelanowe) słabo trzymają ciepło.

Cynamon i goździki

Do kawy można dodać cynamon, goździki, wanilię, skórkę pomarańczową czy kakao. Można podać ją z odrobiną rumu lub też zaproponować gościom (podany oddzielnie!) koniak.
Protokół dyplomatyczny podpowiada, iż kawa po obiedzie bądź
kupować specjalnych sprzętów, można polecić zwykły rondelek. Kawę należy dodać do zimnej wody, a następnie zagotować. Zachodu bardzo mało, a smak i aromat są z pewnością dużo lepsze niż jakość kawy parzonej "po polsku").<br>Dobry napar to niecała łyżka stołowa kawy na 150-175 mililitrową filiżankę wody.<br>Najlepiej użyć filiżanek fajansowych lub kamionkowych, podgrzanych bezpośrednio przed nalaniem napoju, inne rodzaje (szklane czy porcelanowe) słabo trzymają ciepło.<br><br>&lt;tit&gt;Cynamon i goździki&lt;/&gt;<br><br>Do kawy można dodać cynamon, goździki, wanilię, skórkę pomarańczową czy kakao. Można podać ją z odrobiną rumu lub też zaproponować gościom (podany oddzielnie!) koniak.<br>Protokół dyplomatyczny podpowiada, iż kawa po obiedzie bądź
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego