jednym jajkiem, dodaj oliwę, łyżeczkę cukru, czosnek, cebulę i zioła. Masa serowa powinna być gładka i puszysta.<br>Nagrzej piekarnik do 220oC i wyłóż go papierem d pieczenia.<br>Gotowe, wyrośnięte ciasto podziel na kilka części i cienko rozwałkuj.<br>Z placków wycinaj kwadraciki o boku około 10 cm. Na każdy nakładaj łyżeczkę farszu, po czym zlepiaj rogi kwadratu do środka tak, by otrzymać kopertkę.<br>Bułeczki posmaruj roztrzepanym żółtkiem i piecz około kwadrans, aż osiągną zloty kolor. Najlepsze są lekko ciepłe, podane ze świeżymi pomidorami i ogórkiem.<br><tit>Wielkanocny indyk</><br>Składniki:<br>2 piersi z indyka, 2 łyżki masła, łyżki mąki, 3 czubate łyżki rodzynek, 2