talerze.<br>WARTO WIEDZIEĆ: Do sosu primavera stosuje się różne kombinacje warzywne zależnie od upodobań i pory roku. Wiosną zwykle dodaje się zielone szparagi, czasami dymkę, młody bób, seler naciowy i paprykę. Każdą jarzynę gotuje się osobno.<br><gap><br><name type="prod">Fettucine</> al pesto<br><name type="prod">Fettucine</> al pesto<br>40 dag <name type="prod">fettucine</>, 2 ziemniaki, 15 dag zielonej fasolki szparagowej. Sos pesto genovese: 5 dag liści bazylii (spory pęczek), 6 dag tartego <name type="prod">parmezanu</>, 10 łyżek oliwy o delikatnym aromacie, 4 dag orzeszków pinii, 1-2 ząbki czosnku, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>Spaghetti<br><name type="prod">linguine</><br>Zagotować wodę na makaron, osolić, wrzucić pokrojone w słupki ziemniaki oraz oczyszczona i przekrojoną na połówki