Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
1/2 cytryny, łyżeczka cynamonu, szczypta mielonych goździków
Lukier
białko, 125 g cukru pudru
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, 3 łyżki piany odłożyć. Do pozostałej dodać migdały, skórkę cytrynową, cynamon i goździki. Zagnieść ciasto (jeśli byłoby zbyt rzadkie, dodać mielone biszkopty). Rozwałkować na półcentymetrową grubość.
Z ciasta wycinać foremką gwiazdki i układać je na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Białko ubić z cukrem pudrem na sztywna pianę. Połączyć z odłożoną pianą.
Posługując się pędzelkiem pokryć pianą gwiazdki. Piec ok. 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 150oC. Przykryć papierem do pieczenia i piec kolejne 5-7 minut. Zdjąć papier, gdy
1/2 cytryny, łyżeczka cynamonu, szczypta mielonych goździków<br>Lukier<br>białko, 125 g cukru pudru<br>Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, 3 łyżki piany odłożyć. Do pozostałej dodać migdały, skórkę cytrynową, cynamon i goździki. Zagnieść ciasto (jeśli byłoby zbyt rzadkie, dodać mielone biszkopty). Rozwałkować na półcentymetrową grubość.<br>Z ciasta wycinać foremką gwiazdki i układać je na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.<br>Białko ubić z cukrem pudrem na sztywna pianę. Połączyć z odłożoną pianą.<br>Posługując się pędzelkiem pokryć pianą gwiazdki. Piec ok. 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 150oC. Przykryć papierem do pieczenia i piec kolejne 5-7 minut. Zdjąć papier, gdy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego