Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
drobny makaron, na przykład cięte nitki, muszelki lub kształtem podobny do ziarenek ryżu.

RYBA
ROLADA ZAPIEKANA

Dla 6 osób Przygotowanie: 65 min 256 kcal
600 g filetów rybnych (okoń, sum, szczupak),
2 cebule,
100 g masła,
100 g bułki pszennej,
1 surowe żółtko,
100 g grzybów,
100 g śmietany,
50 g mleka,
2 jajka,
sól,
mielony czarny pieprz,
zielenina
Oczyszczone filety rybne pokrój w niewielkie kawałki, osusz na papierowym ręczniku, posyp pieprzem i solą ze wszystkich stron. W niewielkiej ilości mleka namocz bulkę, wcześniej odkrawając z niej skórkę.
Dwa razy przepuść filety rybne przez maszynkę do mięsa, dodaj dobrze odciśniętą bułkę
drobny makaron, na przykład cięte nitki, muszelki lub kształtem podobny do ziarenek ryżu.<br>&lt;gap&gt;<br>RYBA<br>ROLADA ZAPIEKANA<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 65 min 256 kcal<br>600 g filetów rybnych (okoń, sum, szczupak),<br>2 cebule, <br>100 g masła,<br>100 g bułki pszennej,<br>1 surowe żółtko,<br>100 g grzybów,<br>100 g śmietany,<br>50 g mleka,<br>2 jajka,<br>sól, <br>mielony czarny pieprz,<br>zielenina<br>Oczyszczone filety rybne pokrój w niewielkie kawałki, osusz na papierowym ręczniku, posyp pieprzem i solą ze wszystkich stron. W niewielkiej ilości mleka namocz bulkę, wcześniej odkrawając z niej skórkę.<br>Dwa razy przepuść filety rybne przez maszynkę do mięsa, dodaj dobrze odciśniętą bułkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego