drobny makaron, na przykład cięte nitki, muszelki lub kształtem podobny do ziarenek ryżu.<br><gap><br>RYBA<br>ROLADA ZAPIEKANA<br><gap><br>Dla 6 osób Przygotowanie: 65 min 256 kcal<br>600 g filetów rybnych (okoń, sum, szczupak),<br>2 cebule, <br>100 g masła,<br>100 g bułki pszennej,<br>1 surowe żółtko,<br>100 g grzybów,<br>100 g śmietany,<br>50 g mleka,<br>2 jajka,<br>sól, <br>mielony czarny pieprz,<br>zielenina<br>Oczyszczone filety rybne pokrój w niewielkie kawałki, osusz na papierowym ręczniku, posyp pieprzem i solą ze wszystkich stron. W niewielkiej ilości mleka namocz bulkę, wcześniej odkrawając z niej skórkę.<br>Dwa razy przepuść filety rybne przez maszynkę do mięsa, dodaj dobrze odciśniętą bułkę