Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
na krem. Do musu włożyć groszek, koperek, wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 1/2 godz.
Przygotować galaretę: żelatynę zalać winem i pozostawić na 20 min. Do gorącego wywaru dodać napęczniałą żelatynę i rozpuścić. Do salaterki wlać wywar na wysokość 3 cm i pozostawić do zastygnięcia. Na stężałej galarecie ułożyć mus w odległości 3 cm od ścianek miski. Wlać zimny wywar tak, aby całkowicie pokrył masę. Gdy galareta zastygnie, miskę owinąć ścierką zmoczoną gorącą wodą i po chwili wyłożyć galaretę na talerz.
Przygotować sos: jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami, wymieszać ze śmietaną, chrzanem, miodem, whisky
na krem. Do musu włożyć groszek, koperek, wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 1/2 godz.<br>Przygotować galaretę: żelatynę zalać winem i pozostawić na 20 min. Do gorącego wywaru dodać napęczniałą żelatynę i rozpuścić. Do salaterki wlać wywar na wysokość 3 cm i pozostawić do zastygnięcia. Na stężałej galarecie ułożyć mus w odległości 3 cm od ścianek miski. Wlać zimny wywar tak, aby całkowicie pokrył masę. Gdy galareta zastygnie, miskę owinąć ścierką zmoczoną gorącą wodą i po chwili wyłożyć galaretę na talerz.<br>Przygotować sos: jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami, wymieszać ze śmietaną, chrzanem, miodem, whisky
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego