Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pęczka zmięknie, dodać podsmażoną na maśle cebulę, włoszczyznę i ziemniaki.
* Gotować 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Na talerzach zupę ozdobić śmietaną i posypać natką.
***
Składniki: 2 jajka, 2 szklanki mąki, 10 dag mrożonego szpinaku, 25 dag białego sera, 2 marchewki, 2 łyżki masła, 4 łyżki śmietany, sól, pieprz, kilka gałązek natki.
Przygotowanie:
* Szpinak rozmrozić. Mąkę połączyć z jajkami, szczyptą soli i szpinakiem. Zagnieść ciasto. Jeżeli będzie za twarde, dodać wody.
* Z ciasta uformować kulę, przykryć i odstawić na 15-20 minut. Ciasto wałkować partiami na posypanej mąką stolnicy, tak aby powstały okrągłe placki o grubości 1-2 mm. Pokroić je
pęczka zmięknie, dodać podsmażoną na maśle cebulę, włoszczyznę i ziemniaki.<br>* Gotować 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Na talerzach zupę ozdobić śmietaną i posypać natką.<br>***<br>Składniki: 2 jajka, 2 szklanki mąki, 10 dag mrożonego szpinaku, 25 dag białego sera, 2 marchewki, 2 łyżki masła, 4 łyżki śmietany, sól, pieprz, kilka gałązek natki.<br>Przygotowanie:<br>* Szpinak rozmrozić. Mąkę połączyć z jajkami, szczyptą soli i szpinakiem. Zagnieść ciasto. Jeżeli będzie za twarde, dodać wody.<br>* Z ciasta uformować kulę, przykryć i odstawić na 15-20 minut. Ciasto wałkować partiami na posypanej mąką stolnicy, tak aby powstały okrągłe placki o grubości 1-2 mm. Pokroić je
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego