Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
fasoli, z której należy dobrze odparować wywar, dodać kiełbasę z cebulą, przecier pomidorowy lub keczup. Doprawić do smaku, zagotować. można dodać puszkę czerwonej fasoli.
Dobra rada!
Fasolę należy moczyć przez 12 godzin. Warto w tym czasie dwa razy zmienić wodę. W ten sposób fasola zostanie pozbawiona niezdrowych właściwości wzdymających i gazujących.
DUŻO: BIALKA, ŻELAZA, FOSFORU, CYNKU
Rogale drożdżowe z marmoladą
SKŁADNKI NA 8-10 PORCJI:

Przygotować ciasto drożdżowe: mąkę przesiać, zagrzać i wsypać do miski. Zrobić rozczyn: drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, dodać mleko, 1/4 maki, starannie wymieszać, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Żółtka i jajko utrzeć
fasoli, z której należy dobrze odparować wywar, dodać kiełbasę z cebulą, przecier pomidorowy lub keczup. Doprawić do smaku, zagotować. można dodać puszkę czerwonej fasoli.<br>Dobra rada!<br>Fasolę należy moczyć przez 12 godzin. Warto w tym czasie dwa razy zmienić wodę. W ten sposób fasola zostanie pozbawiona niezdrowych właściwości wzdymających i gazujących.<br>DUŻO: BIALKA, ŻELAZA, FOSFORU, CYNKU<br>Rogale drożdżowe z marmoladą<br>SKŁADNKI NA 8-10 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Przygotować ciasto drożdżowe: mąkę przesiać, zagrzać i wsypać do miski. Zrobić rozczyn: drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, dodać mleko, 1/4 maki, starannie wymieszać, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Żółtka i jajko utrzeć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego