Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 39
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
kością wg wagi - 8 zł/10 dkg, polędwica wołowa z jabłkami, frytki, chrzan za 24 zł, befsztyk wołowy z polędwicy po angielsku, pieczarki, frytki surówki 24 zł, kotlet schabowy cygański, frytki á 23 zł, i wiele, wiele innych, których nie wymienię z braku miejsca. Ja jednak nostalgicznie wracałem myślami do genialnej baraniny, jaką tu jadałem za późnego Gierka, kazałem więc podać zawijaniec podhalański z kopytkami i buraczki zasmażane za jedyne 16 zł.
Kucharz szóstym zmysłem wyczuł szansę, jaką mu dałem i zrehabilitował się w dwójnasób. W rulon delikatnego, mielonego mięsa jagnięcego zawinął wędzony boczek z grzybami, duszoną cebulą i oprószył go
kością wg wagi - 8 zł/10 dkg, polędwica wołowa z jabłkami, frytki, chrzan za 24 zł, befsztyk wołowy z polędwicy po angielsku, pieczarki, frytki surówki 24 zł, kotlet schabowy cygański, frytki á 23 zł, i wiele, wiele innych, których nie wymienię z braku miejsca. Ja jednak nostalgicznie wracałem myślami do genialnej baraniny, jaką tu jadałem za późnego Gierka, kazałem więc podać &lt;orig&gt;zawijaniec&lt;/&gt; podhalański z kopytkami i buraczki zasmażane za jedyne 16 zł.<br>Kucharz szóstym zmysłem wyczuł szansę, jaką mu dałem i zrehabilitował się w dwójnasób. W rulon delikatnego, mielonego mięsa jagnięcego zawinął wędzony boczek z grzybami, duszoną cebulą i oprószył go
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego