Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
chłodne miejsce, by ostygła do temperatury pokojowej.
Kefir, śmietanę, cukier kryształ i cukier waniliowy dokładnie wymieszaj w misce i ubij trzepaczką lub mikserem na gładką masę. Nie przerywając ubijania, wąskim strumieniem powoli wlewaj rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Ubijaj jeszcze kilka minut, by wszystkie składniki dokładnie się połączyły i powstała jednolita gładka masa. Dokładnie umyj i osącz na papierowym ręczniku owoce. Do tego deseru najlepiej nadają się miękkie owoce jagodowe: truskawki, poziomki, czarne jagody, porzeczki ewentualnie wiśnie bez pestek. Po kilka owoców wrzuć do pucharków lub salaterek i zalej przygotowanym kremem. Resztę owoców odłóż do dekoracji. Wstaw naczynia do lodówki na 2
chłodne miejsce, by ostygła do temperatury pokojowej.<br>Kefir, śmietanę, cukier kryształ i cukier waniliowy dokładnie wymieszaj w misce i ubij trzepaczką lub mikserem na gładką masę. Nie przerywając ubijania, wąskim strumieniem powoli wlewaj rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Ubijaj jeszcze kilka minut, by wszystkie składniki dokładnie się połączyły i powstała jednolita gładka masa. Dokładnie umyj i osącz na papierowym ręczniku owoce. Do tego deseru najlepiej nadają się miękkie owoce jagodowe: truskawki, poziomki, czarne jagody, porzeczki ewentualnie wiśnie bez pestek. Po kilka owoców wrzuć do pucharków lub salaterek i zalej przygotowanym kremem. Resztę owoców odłóż do dekoracji. Wstaw naczynia do lodówki na 2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego