Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w mniejsze kawałki. Na liście sałaty wyłóż marchewkę, selera i jabłka i dokładnie wymieszaj.
Przygotuj sos. Miód, sok ananasowy (może być z puszki) i świeżo wyciśnięty sok z cytryny wymieszaj w mikserze (na niskich obrotach) albo roztrzep widelcem lub trzepaczką, by składniki dokładnie się ze sobą połączyły i powstał jednolity gładki sos. Zalej nim warzywa i delikatnie przemieszaj. Na około pół godziny wstaw sałatę do lodówki, by się "przegryzła".
Przed podaniem udekoruj sałatkę zmielonymi orzechami włoskimi i obficie posyp posiekaną zieleniną: natką pietruszki lub koperkiem.
Sałatkę możesz podawać w charakterze samodzielnej przekąski z pieczywem lub jako dodatek do dań głównych: gotowanego
w mniejsze kawałki. Na liście sałaty wyłóż marchewkę, selera i jabłka i dokładnie wymieszaj.<br>Przygotuj sos. Miód, sok ananasowy (może być z puszki) i świeżo wyciśnięty sok z cytryny wymieszaj w mikserze (na niskich obrotach) albo roztrzep widelcem lub trzepaczką, by składniki dokładnie się ze sobą połączyły i powstał jednolity gładki sos. Zalej nim warzywa i delikatnie przemieszaj. Na około pół godziny wstaw sałatę do lodówki, by się "przegryzła".<br>Przed podaniem udekoruj sałatkę zmielonymi orzechami włoskimi i obficie posyp posiekaną zieleniną: natką pietruszki lub koperkiem.<br>Sałatkę możesz podawać w charakterze samodzielnej przekąski z pieczywem lub jako dodatek do dań głównych: gotowanego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego