Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Posmaruj ciasto i wstaw je na 4 godz. do lodówki. Ozdób owocami, polej gęstniejącą galaretką.

Sernik tęczowy
(BEZ PIECZENIA)
Produkty n 20 porcji:
6 serków homogenizowanych, 5 żółtek, 3 szklanki cukru pudru, 50 dag masła, 2 łyżki żelatyny, 4 galaretki owocowe (wiśniowa, cytrynowa, malinowa, agrestowa)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Utrzyj na gładko serki z cukrem, masłem i żółtkami. Masę podziel na 5 porcji.
2. Do pierwszej dodaj rozpuszczoną żelatynę, do kolejnych po jednej, rozpuszczonej w połowie porcji wody, galaretce.
3. Pierwszą część przełóż do formy i wstaw na 2 godziny do lodówki. Kolejne warstwy kładź po zastygnięciu poprzednich. Sernik udekoruj owocami, np
Posmaruj ciasto i wstaw je na 4 godz. do lodówki. Ozdób owocami, polej gęstniejącą galaretką.<br>&lt;gap&gt;<br>Sernik tęczowy<br>(BEZ PIECZENIA)<br>Produkty n 20 porcji:<br>6 serków homogenizowanych, 5 żółtek, 3 szklanki cukru pudru, 50 dag masła, 2 łyżki żelatyny, 4 galaretki owocowe (wiśniowa, cytrynowa, malinowa, agrestowa)<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Utrzyj na gładko serki z cukrem, masłem i żółtkami. Masę podziel na 5 porcji.<br>2. Do pierwszej dodaj rozpuszczoną żelatynę, do kolejnych po jednej, rozpuszczonej w połowie porcji wody, galaretce.<br>3. Pierwszą część przełóż do formy i wstaw na 2 godziny do lodówki. Kolejne warstwy kładź po zastygnięciu poprzednich. Sernik udekoruj owocami, np
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego