Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
szklanki cukru, 3 łyżki suszonych bananów, 3 łyżki rodzynek, 2 łyżki miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka rumu, 2 łyżki płatków migdałowych, 1/2 łyżeczki utłuczonych goździków, sól; do przybrania: 1 pomarańcza
SOS
1 jajko, 1 żółtko, 2 łyżki cukru
Jabłko umyć, obrać, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić na małe kawałki. Z cukru i szklanki wody ugotować gęsty syrop i usmażyć w nim na szklisto jabłka. Następnie wyjąć, osączyć i pozostawić, aby obeschły. Banany i rodzynki umyć, zalać 1 szklanką letniej wody, odstawić na 20 min. Następnie osączyć, a wodę w której moczyły się owoce posolić
szklanki cukru, 3 łyżki suszonych bananów, 3 łyżki rodzynek, 2 łyżki miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka rumu, 2 łyżki płatków migdałowych, 1/2 łyżeczki utłuczonych goździków, sól; do przybrania: 1 pomarańcza<br>SOS<br>1 jajko, 1 żółtko, 2 łyżki cukru<br>Jabłko umyć, obrać, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić na małe kawałki. Z cukru i szklanki wody ugotować gęsty syrop i usmażyć w nim na szklisto jabłka. Następnie wyjąć, osączyć i pozostawić, aby obeschły. Banany i rodzynki umyć, zalać 1 szklanką letniej wody, odstawić na 20 min. Następnie osączyć, a wodę w której moczyły się owoce posolić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego