Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ogóle nie opad, to znaczy, że dodano za dużo mąki lub zbyt długo trzymano go w piekarniku. Na szczęście gorące powietrze nie uchodzi z ciasta od razu, dzięki czemu opada ono dopiero po pewnym czasie. Jeśli zatem podamy suflet na stół natychmiast po wyjęciu z piekarnika, goście zdążą jeszcze zobaczyć go w pełnej krasie. Suflety przygotowuje się na wiele sposobów, np. piecze się kilka sufletów w małych formach lub zamraża je, a potem piecze zamrożone. Można również wykorzystać puszystą masę sufletową do przykrycia zapiekanek.
Przyrządzając suflety, należy
Przygotować masę sufletową przed ubiciem białek.
Podgrzać piekarnik i przygotować odpowiednie naczynie.
Ubijać białka tak długo
ogóle nie opad, to znaczy, że dodano za dużo mąki lub zbyt długo trzymano go w piekarniku. Na szczęście gorące powietrze nie uchodzi z ciasta od razu, dzięki czemu opada ono dopiero po pewnym czasie. Jeśli zatem podamy suflet na stół natychmiast po wyjęciu z piekarnika, goście zdążą jeszcze zobaczyć go w pełnej krasie. Suflety przygotowuje się na wiele sposobów, np. piecze się kilka sufletów w małych formach lub zamraża je, a potem piecze zamrożone. Można również wykorzystać puszystą masę sufletową do przykrycia zapiekanek.<br>Przyrządzając suflety, należy<br>Przygotować masę sufletową przed ubiciem białek.<br>Podgrzać piekarnik i przygotować odpowiednie naczynie.<br>Ubijać białka tak długo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego