Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
wyrównać zwilżoną łopatką. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi. Piec 20 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec, dopóki nie nabierze złocistego koloru.

KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI
Latem kruche spodeczki wykładamy wiśniami truskawkami albo malinami. Zimą świeże owoce zastępujemy konfiturą. Apetyczny wygląd babeczek podkreśli bita śmietana i galaretka.

400 g gotowego kruchego ciasta
4 łyżki dżemu morelowego
100 g truskawek
100 g malin
200 g czarnych i czerwonych porzeczek
1 Piekarnik rozgrzać do 200oC. Ciasto rozwałkować cieniutko i wykroić z niego krążki. Wylepić nimi foremki. Przykryć ciasteczka pergaminem i napełnić je suchymi ziarnami fasoli, by ciasto nie wybrzuszyło się. Piec przez
wyrównać zwilżoną łopatką. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi. Piec 20 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 180oC i piec, dopóki nie nabierze złocistego koloru.<br>&lt;gap&gt;<br>KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI<br>Latem kruche spodeczki wykładamy wiśniami truskawkami albo malinami. Zimą świeże owoce zastępujemy konfiturą. Apetyczny wygląd babeczek podkreśli bita śmietana i galaretka.<br>&lt;gap&gt;<br>400 g gotowego kruchego ciasta<br>4 łyżki dżemu morelowego<br>100 g truskawek<br>100 g malin<br>200 g czarnych i czerwonych porzeczek<br>1 Piekarnik rozgrzać do 200oC. Ciasto rozwałkować cieniutko i wykroić z niego krążki. Wylepić nimi foremki. Przykryć ciasteczka pergaminem i napełnić je suchymi ziarnami fasoli, by ciasto nie wybrzuszyło się. Piec przez
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego