Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
łyżki soku z cytryny, 3 łyżki oleju pozostałego po osączeniu muli, kilka gałązek koperku, sól, pieprz
Małże osączyć z oleju i pokroić w paski. Jabłko i paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.
Małże wymieszać z ryżem, jabłkiem, cebulą, papryką, groszkiem i koperkiem.
Przygotować sos: połączyć sok z cytryny, olej osączony z małży, 3 łyżki zimnej przegotowanej wody oraz pieprz i sól.
Sałatkę polać sosem i wymieszać. Wstawić na 2 godz. do lodówki. Przed podaniem przybrać gałązkami koperku.
Podawać z pieczywem.
(4 porcje) T.M

Owoce morza z ryżem
1 puszka
łyżki soku z cytryny, 3 łyżki oleju pozostałego po osączeniu muli, kilka gałązek koperku, sól, pieprz<br>Małże osączyć z oleju i pokroić w paski. Jabłko i paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.<br>Małże wymieszać z ryżem, jabłkiem, cebulą, papryką, groszkiem i koperkiem.<br>Przygotować sos: połączyć sok z cytryny, olej osączony z małży, 3 łyżki zimnej przegotowanej wody oraz pieprz i sól.<br>Sałatkę polać sosem i wymieszać. Wstawić na 2 godz. do lodówki. Przed podaniem przybrać gałązkami koperku.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4 porcje) &lt;au&gt;T.M&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Owoce morza z ryżem&lt;/tit1&gt;<br>1 puszka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego