Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
potrawę 15 min na wolnym ogniu. Rzodkiew obrać, opłukać, pokroić na spore kawałki i dodać do kurczaka. Wlać 4 szklanki wody i gotować 30 min. Dymki obrać, opłukać, pokroić i włożyć do potrawy. Cukinię opłukać, osuszyć i pokroić na grube plastry. Resztę pomidorów zmiksować i dodać do mięsa razem z groszkiem, cukinią oraz papryczką chili. Uzupełnić wodą i gotować kolejne 20 min.
Kuskus przygotować według przepisu podanego na opakowaniu i wyłożyć na półmisek. Wmieszać resztę masła. Na środku zrobić wgłębienie, ułożyć porcje kurczaka. Do wywaru z warzywami wlać śmietankę, wymieszać i zagotować. 1/3 sosu z warzywami polać kurczaka i kuskus
potrawę 15 min na wolnym ogniu. Rzodkiew obrać, opłukać, pokroić na spore kawałki i dodać do kurczaka. Wlać 4 szklanki wody i gotować 30 min. Dymki obrać, opłukać, pokroić i włożyć do potrawy. Cukinię opłukać, osuszyć i pokroić na grube plastry. Resztę pomidorów zmiksować i dodać do mięsa razem z groszkiem, cukinią oraz papryczką chili. Uzupełnić wodą i gotować kolejne 20 min.<br>Kuskus przygotować według przepisu podanego na opakowaniu i wyłożyć na półmisek. Wmieszać resztę masła. Na środku zrobić wgłębienie, ułożyć porcje kurczaka. Do wywaru z warzywami wlać śmietankę, wymieszać i zagotować. 1/3 sosu z warzywami polać kurczaka i kuskus
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego