Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
sałaty, 4 papryki, 4 pomidory, 1 ogórek, 1 cebula, sok z cytryny, natka pietruszki, oliwa z oliwek.
Składniki pokroić w kostkę i wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, całość skropić oliwą. Przybrać natką pietruszki.
frittata z "Fetą"
Opakowanie sera Feta z Mlekovity 20 dag świeżego zielonego groszku; ząbek czosnku drobno posiekany; 2 drobno pokrojone czerwone papryki; 2 łyżki stołowe posiekanego świeżego oregano, 10 jaj lekko ubitych trzepaczka z solą i pieprzem; 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek.
Rozgrzać piekarnik do 180oC. Zielony groszek zblanszować, odcedzić i ostudzić pod strumieniem zimnej wody. Na patelni rozgrzać łyżkę stołową oliwy
sałaty, 4 papryki, 4 pomidory, 1 ogórek, 1 cebula, sok z cytryny, natka pietruszki, oliwa z oliwek.<br>Składniki pokroić w kostkę i wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, całość skropić oliwą. Przybrać natką pietruszki.<br>frittata z &lt;name type="prod"&gt;"Fetą"&lt;/&gt;<br>Opakowanie sera &lt;name type="prod"&gt;Feta&lt;/&gt; z &lt;name type="org"&gt;Mlekovity&lt;/&gt; 20 dag świeżego zielonego groszku; ząbek czosnku drobno posiekany; 2 drobno pokrojone czerwone papryki; 2 łyżki stołowe posiekanego świeżego oregano, 10 jaj lekko ubitych trzepaczka z solą i pieprzem; 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek.<br>Rozgrzać piekarnik do 180oC. Zielony groszek zblanszować, odcedzić i ostudzić pod strumieniem zimnej wody. Na patelni rozgrzać łyżkę stołową oliwy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego