sałaty, 4 papryki, 4 pomidory, 1 ogórek, 1 cebula, sok z cytryny, natka pietruszki, oliwa z oliwek.<br>Składniki pokroić w kostkę i wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, całość skropić oliwą. Przybrać natką pietruszki.<br>frittata z <name type="prod">"Fetą"</><br>Opakowanie sera <name type="prod">Feta</> z <name type="org">Mlekovity</> 20 dag świeżego zielonego groszku; ząbek czosnku drobno posiekany; 2 drobno pokrojone czerwone papryki; 2 łyżki stołowe posiekanego świeżego oregano, 10 jaj lekko ubitych trzepaczka z solą i pieprzem; 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek.<br>Rozgrzać piekarnik do 180oC. Zielony groszek zblanszować, odcedzić i ostudzić pod strumieniem zimnej wody. Na patelni rozgrzać łyżkę stołową oliwy