314</> osób. Reszta, to wozacy, zlewnie, handel i przemysł (jest w Krakowskiem kilka zakładów wytwarzających "galanterią" mleczną: śmietana, kefir, masło, twarogi).<br> <tit1>Tu najmniejszy procent w biurach</><br> <hi rend="bold">Krakowska Spółdzielnia Ogrodniczo-Pszczelarska</> (ostatni człon nazwy, to już tylko tradycja) skupuje i sprzedaje owoce i warzywa.<br> Sady i ogrody zajmują ok. 7 proc. gruntów (ok. 15 tys. ha w czym 8 tys. owoce, krzewy i truskawki, zaś 7 tys. warzywa gruntowe). Spółdzielnia ma 6700 kontrahentów. Warzyw gruntowych zbiera się ok. 150 tys. ton, zapotrzebowanie województwa sięga 30 tys. ton. Reszta idzie w kraj i jest to chyba jedyna gałąź produkcji rolnej, którą się z