Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
o właściwościach zdrowotnych. W Chinach jest znana od dawna. Za poradą osobistych lekarzy pili ją cesarze chińscy zarówno ze względów leczniczych, jak i profilaktycznych. Po wielu badaniach zaakceptowana została również w Europie, gdzie doceniono jej szczególne właściwości powodujące utratę nadmiaru tkanki tłuszczowej oraz przywracające prawidłowy metabolizm organizmu. Pu-Erh jest herbatą czerwoną - częściowo fermentowaną, w odróżnieniu od herbaty czarnej - fermentowanej i zielonej - niefermentowanej.
Nazwa Pu-Erh pochodzi od miejscowości Puer w prowincji Yunnan, dokąd zwożono herbatę na targ z górzystych upraw okolic Simao i Xishuangbanna.
Właściwa herbata Pu-Erh jest typowym produktem Yunnanu, gdzie rosną specjalne gatunki drzew herbacianych zwanych Qingmao
o właściwościach zdrowotnych. W Chinach jest znana od dawna. Za poradą osobistych lekarzy pili ją cesarze chińscy zarówno ze względów leczniczych, jak i profilaktycznych. Po wielu badaniach zaakceptowana została również w Europie, gdzie doceniono jej szczególne właściwości powodujące utratę nadmiaru tkanki tłuszczowej oraz przywracające prawidłowy metabolizm organizmu. &lt;name type="prod"&gt;Pu-Erh&lt;/&gt; jest herbatą czerwoną - częściowo fermentowaną, w odróżnieniu od herbaty czarnej - fermentowanej i zielonej - niefermentowanej.<br>Nazwa &lt;name type="prod"&gt;Pu-Erh&lt;/&gt; pochodzi od miejscowości Puer w prowincji Yunnan, dokąd zwożono herbatę na targ z górzystych upraw okolic Simao i Xishuangbanna.<br>Właściwa herbata &lt;name type="prod"&gt;Pu-Erh&lt;/&gt; jest typowym produktem Yunnanu, gdzie rosną specjalne gatunki drzew herbacianych zwanych Qingmao
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego