Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Anna Rozalska
Tytuł: strona o sztuce i informatyce
Rok wydania: 2001
Rok powstania: 2004
do szkolnych wydawnictw, przygotowanie prezentacji o sztuce
bdb
Muzyka
Inscenizacje baśni, legend i mitów
Konkurs na Rap o naszej szkole
Przygotowanie tła muzycznego za pomocą TI
bdb
Wychowanie fizyczne
Projekt - Olimpijczycy
Dyplomy dla sportowców Festynowych
Tabele wyników sportowych
Wyszukiwanie informacji w Internecie
Tabele - arkusz
bdb
Religia
Inscenizacje tematów biblijnych,
Przygotowany instruktaż w TI,
bdb


PRZYKŁADY ZADAŃ MIĘDZYPRZEDMIOTOWYCH
Zadania międzyprzedmiotowe związane z przedsiębiorczością, techniką, WoS, matematyką to nowa perspektywa działań edukacyjnych.
Przykład "Kulinaria" to wyszukanie z różnych źródeł (Internet, czasopisma, rodzina, książki kucharskie) przepisów na ciasta, ciasteczka, sałatki, zakąski, koktajle, następnie przetestowanie ich wykonania na zajęciach techniki, opracowanie w TI szczegółowego przepisu
do szkolnych wydawnictw, przygotowanie prezentacji o sztuce<br>bdb<br>Muzyka<br>Inscenizacje baśni, legend i mitów <br>Konkurs na Rap o naszej szkole<br>Przygotowanie tła muzycznego za pomocą TI<br>bdb<br>Wychowanie fizyczne<br>Projekt - Olimpijczycy <br>Dyplomy dla sportowców Festynowych<br>Tabele wyników sportowych<br>Wyszukiwanie informacji w Internecie <br>Tabele - arkusz<br>bdb<br>Religia<br>Inscenizacje tematów biblijnych, <br>Przygotowany instruktaż w TI, <br>bdb<br><br><br>PRZYKŁADY ZADAŃ MIĘDZYPRZEDMIOTOWYCH<br>Zadania międzyprzedmiotowe związane z przedsiębiorczością, techniką, WoS, matematyką to nowa perspektywa działań edukacyjnych. <br>Przykład "Kulinaria" to wyszukanie z różnych źródeł (Internet, czasopisma, rodzina, książki kucharskie) przepisów na ciasta, ciasteczka, sałatki, zakąski, koktajle, następnie przetestowanie ich wykonania na zajęciach techniki, opracowanie w TI szczegółowego przepisu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego