Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 20
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
ująć - cała kompozycja wykazała wysoki stopień kunsztu kulinarnego, a najbardziej ucieszyło mnie to, że bulion był naprawdę bardzo, bardzo gorący.
Dalsza część karty rzeczywiście brzmiała jak bajka - 16 pozycji dań pierogowych, z których wymienię: pierogi z bobem, grzybami i boczkiem za 10 zł, pierogi z bobem i grzybami w sosie jałowcowym już za 13,5 zł, pieróg z brokułami plus borowiki w śmietanie - 13,5 zł, pieróg Pielgrzyma z mięsem z dodatkiem ogórków świeżych, zaciąganych żółtkiem 13,5 zł, cepelino po litewsku z boczkiem i kwaśną śmietaną 13,5 zł, pierogi z borówkami smażonymi i bitą śmietaną za 7 zł, oczywiście
ująć - cała kompozycja wykazała wysoki stopień kunsztu kulinarnego, a najbardziej ucieszyło mnie to, że bulion był naprawdę bardzo, bardzo gorący.<br>Dalsza część karty rzeczywiście brzmiała jak bajka - 16 pozycji dań pierogowych, z których wymienię: pierogi z bobem, grzybami i boczkiem za 10 zł, pierogi z bobem i grzybami w sosie jałowcowym już za 13,5 zł, pieróg z brokułami plus borowiki w śmietanie - 13,5 zł, pieróg Pielgrzyma z mięsem z dodatkiem ogórków świeżych, zaciąganych żółtkiem 13,5 zł, cepelino po litewsku z boczkiem i kwaśną śmietaną 13,5 zł, pierogi z borówkami smażonymi i bitą śmietaną za 7 zł, oczywiście
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego