Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
na gładką masę i połączyć z kuskusem. Daktyle sparzyć, drobno pokroić i dodać z pozostałym masłem do kuskusu. Starannie wymieszać.
Na dużym talerzu uformować kopczyk z kuskusu i posypać go ozdobnie cynamonem. Cukier puder podać w osobnym naczyniu.
(6 porcji)

Z JABŁKIEM I BANANAMI
25 dag kaszy kuskus, 2 winne jabłka (20 dag), 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki suszonych bananów, 3 łyżki rodzynek, 2 łyżki miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka rumu, 2 łyżki płatków migdałowych, 1/2 łyżeczki utłuczonych goździków, sól; do przybrania: 1 pomarańcza
SOS
1 jajko, 1 żółtko, 2 łyżki cukru
Jabłko
na gładką masę i połączyć z kuskusem. Daktyle sparzyć, drobno pokroić i dodać z pozostałym masłem do kuskusu. Starannie wymieszać.<br>Na dużym talerzu uformować kopczyk z kuskusu i posypać go ozdobnie cynamonem. Cukier puder podać w osobnym naczyniu.<br>(6 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;Z JABŁKIEM I BANANAMI&lt;/tit1&gt;<br>25 dag kaszy kuskus, 2 winne jabłka (20 dag), 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki suszonych bananów, 3 łyżki rodzynek, 2 łyżki miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka rumu, 2 łyżki płatków migdałowych, 1/2 łyżeczki utłuczonych goździków, sól; do przybrania: 1 pomarańcza<br>SOS<br>1 jajko, 1 żółtko, 2 łyżki cukru<br>Jabłko
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego