Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
osusz na papierowym ręczniku, posyp solą i pieprzem z obu stron. Na drobnej tarce zetrzyj skórkę z cytryny, z owocu wyciśnij sok i obficie skrop nim filety rybne. Na chwilę odstaw do lodówki.
Cebule i jabłka (najlepiej odmian słodko-kwaśnych) pokrój w jednakowej wielkości kawałki. Na patelni rozgrzej olej, przełóż jabłka i cebulę i lekko podduś. Wlej wino, wymieszaj i chwilę potrzymaj na małym ogniu.
Podduszone jabłka z cebulą przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, dopraw solą i pieprzem do smaku, posyp skórką startą z cytryny, na wierzchu ułóż filety rybne. Przykryj naczynie pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do dobrze
osusz na papierowym ręczniku, posyp solą i pieprzem z obu stron. Na drobnej tarce zetrzyj skórkę z cytryny, z owocu wyciśnij sok i obficie skrop nim filety rybne. Na chwilę odstaw do lodówki.<br>Cebule i jabłka (najlepiej odmian słodko-kwaśnych) pokrój w jednakowej wielkości kawałki. Na patelni rozgrzej olej, przełóż jabłka i cebulę i lekko podduś. Wlej wino, wymieszaj i chwilę potrzymaj na małym ogniu.<br>Podduszone jabłka z cebulą przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, dopraw solą i pieprzem do smaku, posyp skórką startą z cytryny, na wierzchu ułóż filety rybne. Przykryj naczynie pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do dobrze
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego